Piglet: Julkort #7, 2024 Snökul

Idag blir det ett julkort igen 🙂

Sommaren gjorde återintåg i veckan och vi har haft det väldigt varmt, men nu börjar det svalna lite igen, trots att vädret är vackert. Morgnarna känns lite höstliga. Det är både vemodigt och lite vackert, tycker jag. Hösten är en fin årstid, så länge det inte bara öser ner regn och blåser i veckor i sträck 😉

Förmodligen är det väl dags att börja fundera på en önskelista till jul … Sigrid har redan börjat i alla fall. Jag har faktiskt köpt min första julklapp redan, men den är till Masken, så jag kan inte avslöja vad det är 😉

Cardstock från Panduro
Die ”Stitched heart curve” från Poppy Stamps (Cili in papers)
Alfabetsdie ”Henry’s ABC” från LawnFawn (Pyssloteket)
Stämplar från ”Snow friends” stämpelset från Mama Elephant (Pyssloteket)
Bling som jag inte minns var det är ifrån …

Piglet: Sigrid fick en Granny Pop hoodie

Det var inte alls meningen att Sigrid skulle få en Granny Pop Hoodie! Det var meningen att JAG skulle kunna stoltsera med en härlig virkad hoodie i underbara färger …

Men någonstans gick det fel. Var garnet inte så kompatibelt med mönstret som jag trodde? Var min virkfasthet mer fel än vad jag trodde? Är mönstret felaktigt? Jag vet inte! Men det som skulle ha blivit en medium loosefit kofta blev en kofta som nästan är för liten för Sigrid, så någonstans gick det ju helt uppenbart fel!

Sigrid är dock jättenöjd med mitt misslyckande och glad åt sin nya tröja, så vi får glädjas åt den saken. Garnet är Carnival från Hobbi, i färgkombinationen som heter Rio. Fantastiskt vackert garn, men om ni vill ha ett tips från coachen – gör inte fel, för det är näst intill omöjligt att repa!

Mönstret är Granny Pop Hoodie av MJsOffTheHook designs. Knapparna (som är väldigt gula i verkligheten, men inte blev det på bild) köpte jag när vi var i Stockholm, på Material.

Ser ni förresten Sigrids piffiga byxor? Det är ett par jeans som blivit för korta och som bästa Moster Masken förlängde med lite trevligt tyg, som jag tror är från IKEA.

Piglet: Trädgårdsgrattis

När lillsnuttan har ont i halsen och är krasslig och man inte riktigt kan göra det man planerat med sin lediga fredag kan man i alla fall hänga lite i pysselrummet … Det blev ett kort på trädgårdstema med en blandning utav grejer som jag haft jättelänge (stämpeln med den sydda blomman), saker som har hängt med ett ganska bra tag (fjärilspunchen och designarket) och något lite nyare (stämpeln från HänglarWings), vilket ju i sig är lite kul. Jag vet inte hur det är med andra, men jag har lätt att glömma bort sådant som jag haft länge. Dock tycker jag att den där blomstämpeln är väldigt dekorativ!

Det börjar kännas lite höst ute nu, men det blommar ännu en hel del i vår trädgård. Det märks att det är någon som har tänkt till med planteringarna, för det har alltid varit något som har blommat sedan första krokusarna kom i våras. Underbart! Jag har beställt en hel hoper lökar som borde komma snart, så jag hoppas på ännu mer blomsterprakt till våren!

Cardstock från Panduro
Designark från Panduro
Stämpel från ”Trädgårdsmästare” stamp set from Hänglar&Wings
Stämpel ”Stitched Daisy” från Daisy Bucket Designs
Floral punch Butterfly från Nellie’s Choice
Origamipapper från Tucan förlag
Stickles Crystal från Ranger
Alfabetsdie ”Upper case alphabet” från CraftEmotions (Py Hobby)

Piglet: Julkort #6, 2024 Julkulepojke

I helgen var Masken på besök i Falkenberg och då blev det lite tid till pyssel. Det var bara jag som ägnade mig åt papperspyssel dock. Sigrid pysslade åt sina Barbies och Masken förlängde ett par utav Sigrids jeans med en fin volang (förhoppningsvis kommer hon att blogga om detta …) Jag lyckades faktiskt göra hela tre julkort! Här får ni se ett utav dem 🙂

Jag försökte även att organisera/städa lite i pysselrummet, men det gick förstås inte särskilt bra … så det projektet finns dessvärre kvar att slutföra.

Kortbas från Creotime (Py Hobby)
Designark från ”Waiting for Santa” paper pack från Webster’s pages (Panduro)
Doilie från Py Hobby
Stämpel från ”Ren Lycka 2: Julia och Julius” stämpelset från Hänglar&Wings
Die ”Julhälsningar – Med bakgrund” från Py Hobby
Bling från Dollarstore