Piglet: Virkad mössa med blommor

Jag har virkat en mössa till! Det vill säga, det blev en användbar mössa på tredje försöket. Jag försökte mig på att virka efter ett nytt mönster (OS-mössan) men det blev total katastrof. Det blev inte alls någon mössa utan såg mer ut som fruktskål … Efter att ha gjort några försök att modifiera mönstret gav jag upp, repade upp alltsammans och virkade istället en mössa efter mönstret från Panduro som jag använt tidigare. Jag virkade också ett par blommor enligt en beskrivning som jag hittade hos Stickig, och till slut hade jag så en mössa som man faktiskt kan använda. Jag tycker faktiskt att den blev riktigt fin. Garnet är Split från Järbo.

Här nedan ser ni hur jag modellar mössan utanför Café no.77 på Danska vägen, där Masken, Sigrid och jag fikade i lördags. Ett trevligt ställe; fast det är lite tråkigt när man måste påminna cafébiträdet om att man faktiskt vill ha kaffet man beställt 😮 Den fina virkade sjalen har jag köpt av Rimna.

MössaMedBlommor-1

MössaMedBlommor-2

Foto: Sofia Gustavsson

2 svar på ”Piglet: Virkad mössa med blommor

  1. Det är en jättefin mössa – virkligen! 😉 Jag älskar de härliga klara färgerna och de virkade blommorna är pricken över i:t, super!

    • Tack snälla Lisa! 🙂
      Jag har en annan mössa på gång, men garnet tog slut när jag behövde typ trettio cm till … SUCK! Och naturligtvis hade de slut på just den färgen när jag skulle köpa mer på Maxi … men men, vi får se, förr eller senare blir den väl klar. Just nu är det ju ändå inte riktigt säsong för yllemössor 😀 Eller jo, jag använde min senast imorse … Det är ju inte så varmt som man skulle önska att det vore …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.