Masken: Jultossor till Sigrid.

Så blev det dags att sy ännu ett par tossor till Sigrid. Jag testade ju ett annat material till sulorna förra gången, eftersom fuskmockan jag använde första gången var lite halare än önskat. Men fuskskinnet jag då testade höll ju inte alls måttet, det började flaga ganska fort. Sen så hade Sigrid börjat växa ur dem dessutom, det var ju trots allt ett halvår sen hon fick dem. Ett tag nu har hon alltså önskat sig ett par nya, och hon har ju full koll på att moster kan sy sådana 🙂 Hennes mor tyckte också att det var en bra idé om jag sydde ett par nya till jul, och önskade således att hon skulle få ett par som passade fint nu till julklänningen. Jag ville inte göra dem alltför juliga, så att hon även kunde ha dem efter jul. Så jag valde att sy ett par röda, men med ett tyg som hade lite blommor och träd på. Ni lär ju känna igen tyget, eftersom jag använt dess gröna kusin förut.

Då yttertyget var vanligt tunt bomullstyg, så valde jag att ha ett lite tjockare tyg som foder. Jag hoppas att det gör att de blir lite mer hållbara än om man bara hade använt tunt tyg. Det blir ju lite krångligare att sy dock med detta tjocka tyg. Använde samma fuskmocka som första gången, eftersom jag hade kvar och det funkade okej i alla fall.

dscn1812

Dom blev lite stora, men det är ju bra att hon har lite att växa i. Sist var det rätt smala redan från början.

dscn1811Gillar ju verkligen detta tyget från Panduro. dock hade jag bara köpt en liten bit av detta röda. Det var därför jag snålade lite och tog vanligt rött tyg från IKEA på sidorna. Fodret är sytt av sånt tjockt möbeltyg som finns på IKEA, en stuvbit från när svågern klädde in ett par stolar (tror jag i alla fall). Fuskmockan är köpt av systern på StoffochStil.

Mönster från Darlingdiapers.com

2 svar på ”Masken: Jultossor till Sigrid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.