Masken: Nya tossor till Sigrid

För snart ett år sedan sydde jag ett par tossor till Sigrid, nu har hon växt ur dem. Så det var bara till att sy ett par nya, eftersom hon ju sagt ”Moster kan sy nya” eller något åt det hållet i alla fall 🙂 När de var färdiga kändes det dock inte som att de blev så mycket större än de förra. Men det är ju svårt att veta innan de provad, de skall vara i rätt längd så…
Denna gången valde jag ett tyg från IKEA som både jag och systern blev kära i när vi såg. Systern hade nog tänkt sig att vi skulle sy en kjol av det, men det skall nog finnas tyg kvar till det med. Eftersom det var rätt stormönstrat fick man ta och mönsterpassa lite, i alla fall när det gällde tå-delen.
Förra gången testa vi (ja systern var med och valde tyger) ju att testa att göra sulan i någon slags fuskmocka. Det visade sig ju att de inte direkt tog bort halkrisken, så denna gången testar jag med fuskskinn. Gjorde ett litet halktest på golvet här och det kändes som ”skinnet” hade aningen bättre fäste. Vi får väl se hur det går för Sigrid.

Fina och färgglada blev dom.
13521117_10153582371436850_795026780_n
Tycker allt att jag lyckades bra med mönsterpassningen.13480361_10153582371551850_557478093_n

Mönster från: www.darlingdiapers.com

Tyg från: IKEA (tigeröga)

11 svar på ”Masken: Nya tossor till Sigrid

  • Vi får väl se vad som funkar bäst 😉
   Du får väl komma hit och sy ngt. Manchestern var lite bösig har jag för mig…

    • Man får ziczaga lite mer om det är böstyg… Denna gången var jag lite noggrannare än sist, så de skall nog hålla iaf. De andra höll iofs rätt länge ändå. Hade ju tänkt sy fler då, men blev visst inte så 😉

     • Vi får ha syjunta den där helgen när pappulaten är på vift 🙂 Jag vill sy ett virkfodral … och fler pennfodral … och säkert något annat också 🙂 Mer näsduksaskar, kanske 😀 Måste ju blogga min klänning någon dag … Man kanske kan sy en manchesterklänning? Det var förresten stor rea på Stoff & Stil … jag fick inte gå in 😉

     • Skall du hinna med allt det där behöver du nog någon som passar Sigrid!!!

 1. Jättefina! Känns som att de passar nu på midsommar 🙂

  De ser faktiskt riktigt sköna ut tycker jag, och små tossor är bra att ha på dagis och även hemma om det är lite kyligt

  • Ja, mönstret känns ju lite Dalarna… Och Dalarna känns som midsommar 😉
   Ja, de gamla användes ju tills de gick sönder (då vart de rätt små tillslut).

 2. Pingback: Masken: Ny soffkudde | Pysselsystrarna

 3. Pingback: Masken: Jultossor till Sigrid. | Pysselsystrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.