Piglet: Mössa & halsduk till Tintin

Ni kanske minns att jag virkade en mössa till Sigrid nu under hösten? Jag hade lite garn över från det projektet, plus lite grönt garn från ett annat projekt som ni inte har fått se, då det inte blev riktigt som jag hade tänkt mig … Så en dag satt jag och tittade på saker som jag sparat på Pinterest och fastnade för en gullig mössa för bebisar, inspirerad av en vattenmelon. För att få mössan att passa till Tintin har jag dock fått adaptera mönstret efter eget huvud, efter de första tre-fyra varven då jag följde mönstret. I ärlighetens namn fick jag repa upp och börja om några gånger, men till slut blev det ju riktigt bra. ”Jag älskar dig, mamma” var Sigrids respons när jag visade henne mössan, vilket jag tolkar som att hon tyckte att den var fin 😉 <3

Sedan blev det en halsduk av bara farten. Inga konstigheter där, jag bara virkade några lagom långa rader och satte sedan lite fransar i kanten. Sigrid tyckte att jag kunde fortsätta med att virka vantar till Tintin, men så långt tror jag inte att mina ”skills” när det gäller virkning räcker. (Garnet är Molly från Järbo, köpt på Panduro).

tintinsmossahalsduk-1

tintinsmossahalsduk-2tintinsmossahalsduk-3

3 svar på ”Piglet: Mössa & halsduk till Tintin

  1. Snygg Tintin börjar bli, nu när hon inte är i de där första tråkiga kläderna längre 😉
    Men inte trodde vi att det var du som skulle skämma bort henne med nya grejer 😉 Du har ju blivit som jag när jag var yngre och sydde och virkade kläder till Barbie och gosedjur… och alltid var tvungen att virka ngt 🙂

    • Hihi … jag tror att Tintin tycker om det mesta 🙂 Speciellt att få uppmärksamhet … Från Sigrids håll är den mycket sporadisk. Ibland är det massor utav Tintin och sedan glömmer hon bort henne veckor i sträck 😮

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.