Piglet: Sigrids virkade mössa

De hade rea på garn på Panduro och intill garnerna fanns en beskrivning på hur man virkade en mössa. Hur skulle jag kunna stå emot? Enligt bilden på mönstret skulle det bli en lite ”slouchy” mössa, men det blev den inte alls när jag virkade, och då försökte jag verkligen att virka så löst jag kunde. Dessutom tänkte jag att ”liten” mössa borde räcka till Sigrid, men jag fick öka lite extra på vägen eftersom den annars skulle  blivit alldeles för liten. 57 maskor blev den runt om, när jag ökat klart, och det var ”medium” enligt mönstret, även om jag ökade lite senare än vad man skulle 🙂  Garnet som jag använt heter Molly, är från Järbo,  och finns i många fina färger.

Att använda Sigrid som modell är lite farligt; jag hade helst velat lägga in ALLA bilder jag tog i morse – då hon stoltserade med sin nya mössa på väg till förskolan – eftersom hon är så fin, men men … Jag fick vackert välja ut några stycken. Dinosaurien Ulla är förstås också med på ett hörn.

snigels-virkade-mossa-1snigels-virkade-mossa-3snigels-virkade-mossa-4

10 svar på ”Piglet: Sigrids virkade mössa

 1. Så fin den blev och matchade ju jackan!
  På bild nr 2 har hon verkligen en min som gör att hon är lik dig när du var liten!

  • Haha, ja, jag säger ju att hon är lik mig som liten 😉 Håller med om att det syns extra på den bilden.
   Det känns som att de rosa färgerna ser mer matchade ut på bilden än i verkligheten, men ja, den passar bra till jackan 😀

 2. Pingback: Piglet: Mössa med tofs | Pysselsystrarna

 3. Jag tycker ju att hon är lika far sin jag. Men kan hålla med om att hon på bild 2 är like lik sin mamma som liten, utifrån de foton jag sett 🙂

  Mössan är superfin, den kan hon bära med stolthet.

 4. Pingback: Piglet: Mössa & halsduk till Tintin | Pysselsystrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.