Piglet: Gröna handledsvärmare

När jag skulle göra mina orange handledsvärmare testade jag ett mönster från Crejjtion, men fick det inte att fungera.Så hittade jag fint garn som jag ville virka ”vantar” utav när Masken och jag var på Stoff & Stil, och bestämde mig för att ge mönstret ett nytt försök. Det var fortfarande inte helt lätt, men om man tittade till hur mönstret på vantarna skulle bli och inte stirrade sig blind på den ibland lite svårbegripliga beskrivningen, så gick det bättre …

Det fungerade att göra tummarna enligt mönstret också, trots att jag inte hade samma garn som mönstret baserades på. Dock är vantarna väldigt tajta, så har man stora händer bör man nog försöka förstora mönstret … Omkretsen vid handleden är cirka 17 cm på mina, och just det här garnet är ganska stelt och därför nästan inte elastiskt alls. Garnåtgången var ungefär ett och ett tredjedels nystan, uppskattar jag.

gronahandledsvarmare-3

gronahandledsvarmare-1gronahandledsvarmare-2gronahandledsvarmare-4

Foto: Sofia Gustavsson
Fotoredigering: Anna Karlsson

9 svar på ”Piglet: Gröna handledsvärmare

    • Haha. Till skillnad från Selma så handarbetar jag inte i en takt som gör att jag kan ge bort alster till höger och vänster 😉 Du får helt enkelt virka dig ett eget par!

    • Tack! De är mysiga, om än inte så mjuka 😀 Men det visste jag ju, eftersom garnet inte är mjukt.

      Det är kul att greja med foton också … Det var ju det där med för många hobbies …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.