Piglet: En liten bonde-gris

Bloggbilder-0521Som ni säkert har sett här i bloggen så är Masken jätteduktig på att virka. Det är inte jag, men ibland ger jag mig på det ändå. Jag borde nog testa att virka något större, med repetitivt mönster, för att få in lite flyt i virkandet, men … amigurumis är ju så söta att det är svårt att hålla sig från att försöka virka dem! Det tar dock väldigt lång tid för mig, för efter si så där två varv brukar jag få ont i händerna och behöva en paus (jag håller ju så krampaktigt i virknålen!) och då kommer man inte framåt i något större tempo. Dessutom säger Masken att jag virkar åt fel håll … och av någon anledning tycker jag att mina figurer alltid blir mindre än vad det är meningen …

Nåja, här har jag virkat efter ett mönster från boken ”Virka Amigurumi” av Mia Bengtsson och det blev en liten gris. Jag gjorde nog tio försök att få till öron innan jag gav upp och lät Masken hjälpa mig. Så resten utav grisen är virkad av mig, men öronen är virkade av Masken, och är egentligen bäveröron enligt mönstret. De hade alldeles runda öron i grismönstret, och grisar har ju inte runda öron! Jag använde brads för att göra ögonen och nosen (knappbraden var ju perfekt som grisnäsa!) och sedan hittade jag en bit rutigt tyg, som blev över då jag sydde vår julgris, och så fick grisen en liten scarf … Då såg den plötsligt ut som en liten bonde, tyckte jag, så den fick bli fotograferad tillsammans med Sigrids leksakstraktor!

Bloggbilder-0524

Bloggbilder-0519

6 svar på ”Piglet: En liten bonde-gris

  1. Så söt!!
    Anledningen till att dina blir mindre än vad de ser ut att vara i böckerna är nog just det att du virkar så hårt…. plus att den där virknålen kanske var lite mindre. Vet ju inte om de använder samma garn heller för den delen. Det är mycket som spelar in helt enkelt!
    Du får testa med något annat så får du se om det känns lättare att virka. Kan ju kännas som man får lite mer gjort när det är stolpar och hål och grejer. Visst har du virkat något med stolpar innan? Annars kan du ju testa med en amigurumi som inte är så liten…

    Den där rosa färgen är verkligen svår att fånga på kort!

    • Vi får åka tillbaka till Rusta och köpa tjockisgarn! 🙂 Nu blev jag sugen på att virka en sjal … fastän jag inte har en aning om hur man gör 😮 Jag tror väl att jag har virkat stolpar någon gång, fast jag vet inte riktigt när …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.