Masken: Kalaskläder till dockan.

I julas fick Sigrid en docka i julklapp, som hon gillar jättemycket. Den hade dock inte så spännande kläder på sig, så jag tänkte hon skulle få lite nya. Började med ett par rutiga byxor, eftersom byxor inte är så krångliga att sy, det är ju bara två bitar som skall sys ihop och det är mest raka linjer. Nu har jag ingen bild på just byxorna.
Nästa projekt var att försöka göra en klänning. Jag och systern hade noga mätt hur stor dockan var, men det är rätt svårt att rita mönster med bara några mått och inte själva dockan närvarande. Jag hade räknat med en klänning som gick ner till knäna, men något blev uppenbarligen fel, för det blev bara en blus. Så det var bara att sy en kjol oxå. Blev klar alldeles lagom till det var dags för Sigrid att ha sitt tvåårskalas, så både dockan och Sigrid fick vara finklädda ihop.Bloggfoton-0491Jag hann aldrig ta några bilder, så bad systern göra det. Eftersom hon just då var hemma och var sjuk hade hon tid att göra ett riktigt photo-shoot med dockan *hihi* Dockan var tydligen en duktig modell och satt still, dock så var hennes hud lite blank.Bloggfoton-0493

Bilderna får mig att tänka på något från när man var mindre… Kan bara inte riktigt sätta fingret på vad det är. Mamma som hade någon mönsterbok för dockor kanske?!

Bloggfoton-0497

Hon fick till och med riktigt kaffe att dricka. Förövrigt verkar det som hon kommer att få heta Tintin, det tog ett tag för Sigrid att bestämma sig, hon gick under namnet dockan väldigt länge. Men så ibland dök namnet Tintin upp, och nu tror jag att det har fastnat.

Tyget är från Panduro och en  rest från när jag sydde gardiner till myshuset.

3 svar på ”Masken: Kalaskläder till dockan.

  1. Vackra kläder! Mönstret passar verkligen Tintin 🙂

    Adaras docka heter Alice, fast hon flyttade ner i källaren med alla sina kläder i somras 🙂

  2. Icke att förglömma så hette hon ju faktiskt ”Namn” ett tag också 🙂 För tillfället används hon mest till att byta blöja på … och kjolen är ”trosor” …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.