Masken: Födelsedagskanin

Eftersom Sigrid alltid gillat min turkosa virkade kanin tyckte jag att hon kunde få en egen när hon fyllde år. Hennes mamma säger att hennes favoritfärg eventuellt är grön, så det fick bli en grön kanin helt enkelt. Försökte få till en blomma till ”håret” också men förstod inte riktigt det engelska mönstret till den, så det blev någon egen lite konstig variant.

IMG_20160226_094446

Mönster från allaboutami.com

IMG_20160226_094502Här är hen ihop med sin turkosa kompis. Av någon anledning så blev den nya kaninen aningen större än kompisen. Var ju likadant garn så antar att det berodde på virknålen, använde en annan av samma storlek men den hade kanske lite större krok. Eller så virkar man lite lösare nu när man har övat lite mer (hade systern gjort en hade den säkert blivit ännu mindre, då hon virkar stenhårt 😉 )

6 svar på ”Masken: Födelsedagskanin

 1. Sötiskaniner!! Hade jag gjort en så hade den kanske inte blivit färdig alls, istället 😮 *vill kunna virka alla söta amigurumis jag ser men får väl inse att jag inte är någon virkmänniska*

  • Övning ger färdighet… så är det ju faktiskt…. Det kan ju vara så att amigurmisar inte direkt är det bästa att börja med när man vill lära sig virka… Får Sigrid leka med kaninen?! Snigeln får hon ju inte ens ha på sitt rum 😉

  • Ps. Förresten så trodde du för några år sen (ja ganska många vid det här laget) att du aldrig skulle bli en broderade heller 😉

   • Men det är lättare att brodera!!
    Du får komma hit och hjälpa mig att göra grisöron till min gris! Jag vill helst inte ha sådana som det är i mönstret, för de ser inte ut som grisöron … men jag kan inte göra vare sig dem i mönstret eller improvisera fram andra … det är för småttigt för mig 😮 Det enda jag får som resultat är ont i händerna …
    Du menar att jag borde satsa på att virka en scarf eller så? Borde kanske köpt garn sist på Rusta då ,… och en sån där rolig jättevirknål! 😀

 2. Villka fina kaniner – båda två! Men jag gillar att presentkaninen fått blommiga öron och en liten blomma på huvudet 🙂

  • Tack 🙂 Försökte göra blommiga öron förra gången oxå, men tyget fransade sig bara när man skulle sy dit det… Men detta gången testade jag med att stryka fast lite vliselin på baksidan, och då blev det ju lite stabilare!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.