Piglet: Stickad mössa till Sigrid

Idag är det vinter i Falkenberg! Jag tror att vi har fått mindre mängd snö än vad större delen av västkusten fick, men det är snö! Även om vi bara hittade en liten kulle och det bara var lite snö har Sigrid i alla fall fått åka pulka. Och hon hittade en annan tjej att bygga snögubbe med, så hon var lycklig. Att eftermiddagen dessutom innebar en lekdejt (även om jag inte får kalla det dejt för henne 😉 ) med bästisen gjorde detta till en av de bästa dagarna på länge i hennes värld, skulle jag säga.

Under promenaden till bästisen passade jag på att ta några bilder på henne i den mössa jag precis fått klart till henne. Det är egentligen den tredje mössan jag stickar, eftersom jag först stickade en till mig och sedan en till Lejonet, men nu blir Sigrids mössa den första som hamnar i bloggen … Det är ju hon som är lättast att få att stå modell 😉 Sötare modell hittar man inte någonstans, tycker jag! <3 Och hon är mycket förtjust i sin nya mössa, vilket är roligt!

Mössan är stickad i Socki-garn från Adlibris, färgen heter ”Tropical berries”. Jag har stickat efter mönstret ”Mössa med enkel pärlresår i Socki stonewash”, och lade upp 84 maskor, samt använde strumpstickor i stl 5.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.