Masken: Årets pepparkaksburk och pepparkaksbak

Runt Lucia är det tradition i vår familj att baka pepparkakor, det är många, många år som vi har gjort det. Det är ingen i familjen som direkt äter så många hemgjorda pepparkakor, så de flesta ges bort till Faster. Till det skall det dekoreras en burk, vilket jag har tagit på mig att göra i alla år. I år hade jag en vit bruk som jag fick med mig från gamla jobbet efter förra julen, det var en reklamburk som varit full med pepparkakor. Har jag en fin burk tycker jag det är kul att försöka använda så mycket som möjligt av ursprungsutseendet, och sedan se vad för dekorationer som passar till. Då årets burk var blå och vit, fortsatte jag med de färgerna. Sen får man hitta på ett roligt namn på bageriet också. I år fick det heta KarlGustavssons, eftersom vi nu mer är två familjer, Karlssons och Gustavssons
img_20161211_130129img_20161211_130138img_20161211_130149img_20161211_130157
En annan tradition som jag har haft sen några år tillbaka är att bygga ett litet pepparkakshus. Det roliga är att pappa har sparat alla de gamla husen i sitt hörnskåp, det börjar bli lite fullt nu. De sista åren har jag frågat familjemedlemmarna om en husutmaning. Förra året fick jag Igloo från svågern 😮 och i år drämmer systern till med Eiffeltornet. Jag kände dock att det var lite väl svårt, så då gav hon mig Triumfbågen istället. Jag tycker jag lyckades med utmaningen, trots de lite knasiga proportionerna. Men valvet är på plats i alla fall, var bara att baka en bit pepparkaka över en kavel.

img_20161211_193847

 

Sen kan ni ju få gissa på vad nästa pepparkaka skall föreställa. Familjemedlemmarna såg ytterst fundersamma ut över vad det var jag hade gjort. Egentligen är formen en pingvin. Ni kan få en ledtråd – Big Bang Theoryimg_20161211_194100-2

 

Årets tomte.

Årets tomte.

2 svar på ”Masken: Årets pepparkaksburk och pepparkaksbak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.