Piglet: Julklappsljus till faster Gunnel

Vår faster tycker om hemmagjorda presenter, och att man skänker en peng till ett välgörande ändamål istället för att köpa henne någon pryl som hon ändå inte har plats för. Därför skänkte jag pengar till Plan till projektet för att fler flickor skall få lära sig att läsa, och pysslade dessa ljus till henne. (Eftersom fastern inte har någon dator vågar jag blogga hennes present innan julafton, då jag vet att hon inte kommer att se det ändå.)

För den som är intresserad utav att stämpla på ljus finns det en tutorial här hos Pysseltagen, bland många andra. Det är inte svårt, egentligen, men lite knepigt att få till det med värmefläkten så att man värmer tillräckligt för att stämpeln skall fastna men inte så mycket så att ljuset smälter och blir fult. Jag kan meddela att mitt första försök för i år blev tämligen katastrofalt. Det är säkert lättare att få det bra om man har ljus av bättre kvalité, men då är det å andra sidan ännu tråkigare om man förstör dem …

ljustillfaster-1*ljus från IKEA
*svart band från Tiger
*rutigt band från mina gömmor
*stämpel ”Reindeer with baubles” från Wild Rose Studio
*stämpel (pingviner) från Stampendous
*glitterglue

4 svar på ”Piglet: Julklappsljus till faster Gunnel

  1. Super söta! Hon kommer bli så glad!! Jag glömde ta med tändsticksasken jag gjorde, men hon får den när hon fyller år då…. Tur att den inte var julig.

  2. Wow! Jag har sett och läst om folk som stämplar på ljus, men tycker att det verkar jättebökigt… Gillar att du lagt till lite färg också 🙂

    • Det är inte helt lätt att få det bra. Som Masken sade så använder man servetter, men det är knepigt att smälta fast dem precis lagom på ljuset, det blir lätt att det smälter för mycket och blir fult …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.