Masken: Julkort nummer två.

I helgen var det äntligen dags för en liten pysselträff här hemma hos mig. Vi blev tillslut fyra som satt och pysslade med lite olika saker. Jag och systern var i fullt Julkort-mode! Jag hann med att göra sex stycken, och sen ett till när de andra hade gått hem. För att få lite nya idéer gav jag och syster varandra lite olika utmaningar. Resultatet av dem lär ju dyka upp här framöver, men det kortet jag bloggar om idag är gjort efter Veckans Skiss #127 . Jag gjorde först ett kort som kanske in slutändan blev lite väl långt ifrån skissen… så jag gjorde ett till som nog blev lite närmare i alla fall.
Hittade ett fint papper i ett block som jag tror att jag köpte någon gång förra året på Panduro. Rött och vitt med ett aningens hypnotiserande mönster Man kan inte titta på det för länge utan att bli yr, vilket ju är lite besvärligt när man skall sitta och pyssla med det. Sen tycker jag att de bruna kortbaserna vi köpte på PyHobby passar utmärkt till julkort, de har en bra neutral färg som passar ihop med allt det röda som det brukar bli på julkort. Har man t.ex. en röd bakgrund är det svårt att få till det, tycker jag. De röda små pärlorna (också från PyHobby) användes flitigt på mina kort under dagen. De har en härlig röd julfärg och jag har blivit lite insnöad på att använda tre prickar på rad lite här och där. Även det här med att klippa ett liten hack i ändan på pappersremsor är något jag fastnad för just nu. Det är rätt lätt att fastna lite i kortpysslandet och man gör lite lika varje gång, det är därför det är lite roligt att få nya idéer av skisser eller från systern som är bra på att leta fram nya idéer.

14937104_10153893153861850_78398994_nTre små nissar fick det bli. Ett litet stämpelset från Panduro.
14877782_10153893153841850_1435774943_n

7 svar på ”Masken: Julkort nummer två.

 1. Pappret ser inte lika hypnotiskt ut på bild som det gjorde i verkligheten 😉 Snyggt att sätta tomtarna på det svarta pappret för att markera dem lite bättre!

 2. Pingback: Piglet: Julkort #19, 2016 Plenty of Penguins | Pysselsystrarna

 3. Nej, kanske inte lika hypnotiskt… Det var inte bra att titta på när man var lite trött i alla fall, och helst när man pysslat en stund redan 😉
  ja, det blev bra med de svarta rutorna, de syntes ju inte riktigt utan dem, Sen är det ju lättare att använda flufftejpen på fyrkanter 😉 Var ju dock inte så mycket plats att få plats med tre stycken…

 4. Tre prickar är en favorit hos mig med, blir liksom lite liv på ”döda” ytor.

  Det där med att göra likadant varje gång känns absolut igen. Jag är så himla kass på att variera mig! Jag behöver också lite skisser… Bara det att jag aldrig orkar leta upp dem när jag skall göra ett kort 🙂

   • Veckans skiss är ju lätt att komma ihåg namnet på iaf och googla fram… då är det ju bara att kolla in alla olika skisser de haft ? Spelar ju ingen roll om man inte kan ”tävla” med dem…
    Annars är ju det här med annorlunda vikningar rätt smart!!

 5. Pingback: Masken: Stjärnklart | Pysselsystrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.