Masken: Lapptäcke

Nu var det dags att göra ett litet bebistäcke i lappteknik igen. Förra försöket var för hela åtta år sedan, det var senast det kom en liten en in i närmaste bekantskapskretsen. Fick ju hitta några neutrala färger eftersom jag inte visste vad det var som skulle titta ut. Hittade en jättefin prickigt tyg på Panduro med flera olika färger i. Resten av tygerna hade jag faktiskt redan hemma och de var från Ikea allihopa. Tycker det är trevligast att föra med ett mönstrat tyg och resten enfärgade.

Det är bra att vara noga med alla skarvarna i början, så är det lättare att få ihop det i slutet också, lite pilligt är det!!!

Började med att sy ihop alla lapparna fyra och fyra… och se de nyblivna fyrkanterna fyra och fyra. Det blir helt klart en hel massa sömmar innan man är färdig med ett sånt här täcke!!! ( Ni kanske ser att jag är rätt förtjust i lappteknik, min nya vardagsrumsmatta till vänster i bilden är ju åt det hållet)

Sådär, såhär såg det färdiga resultatet ut… jag är riktigt nöjd, trots att jag hade tänkt mig en lite bredare lila ram runt om (tänkte lite fel där, det var ju trots allt åtta år sen sist, så hade glömt lite hur det var man gjorde kantavslutningen… )
Teddybjörnen är min egen 😉

3 svar på ”Masken: Lapptäcke

    • Jepp, föräldrarna blev mycket glada 🙂 Masken är så duktig på att sy! Lillsnuttan kommer säkerligen också att bli glad åt den, när hon blir stor nog att förstå sig på sådant. Just nu ser den dekorativ ut i spjälsängen 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.