Masken: Tillökning i julkrubban…

Nej, det var inte ett syskon till Jesusbarnet som dök upp i julkrubban, utan några andra nya figurer.

Systern fick ju en virkad julkrubba i julklapp förra året, så i år fick jag göra några fler figurer till det. Jag gjorde alla figurer som fanns med i mönstret förra året, så i år fick jag fundera ut vilka andra figurer som saknades. Jag googlade runt för att försöka hitta vad det är för figurer, som brukar höra hemma i en julkrubba. Jag hittade inte så mycket information om just detta, men kom fram till att där brukar vara en ängel och några herdar i alla fall. Så jag gjorde en ängel, två herdar och ett får. Lite snål fårskock kanske, men systern kan väl få ett nytt får varje jul i alla fall 😉

Jag började med ängeln, virkade efter mönstret på Maria men använde vitt garn istället. Eftersom ängeln inte har någon slöja, så fick jag fundera ut på hur jag skulle göra håret. Tillslut blev det en rätt kort blond frisyr, gjord av en massa långa stygn. Jag hade tur som var hemma hos Lisa när jag gjorde den, för det visade sig att hon hade lite piprensare, som jag kunde använda till vingar. Jag skulle egentligen bara testa om det skulle funka att använda piprensar och vek lite oplanerat, då visade det sig att jag hade lyckats perfekt på första försöket. Dessutom var det en bit över, som passade alldeles utmärkt till att vika en liten gloria av. Sydde sedan bara fast allt i ett stycke på ryggen.dscn1826Till herdarna använde jag mönstret till Josef, jag gjorde dock slöjan (eller vad man nu kallar det på en man) lite längre. Jag hade velat göra dem i en ljusgrå färg, men det hade jag ingen, så istället fick den bli mörkgrå. Sen när jag skulle göra herde nummer två tänkte jag inte alls, och började virka med ett mörkbrunt garn istället. Men jag antar att det funkar att de inte har riktigt likadana kläder.
Fåret gjorde jag efter mönstret till Åsnan, och använde bara vitt garn.dscn1827dscn1830dscn1831
Nu får ni hjälpa mig att komma på fler figurer till nästa år. Vad jag förstått så borde där finnas en kamel också, det verkar dock inte vara det lättaste att virka kanske 😮 På ett ställe läste jag något om att det kan vara hur många figurer som helst, som till exempel bybor och massa olika djur. Sen så är det ju egentligen inget som säger att de vise männen var just tre stycken, så kanske man skall skoja till och göra 20 stycken 😉

9 svar på ”Masken: Tillökning i julkrubban…

   • Det är ju så med vissa julsaker…. (jag har tex inte plockat ner mina julbroderier än)..
    Men det blir ju speciellt när man får plocka upp dem igen sen 🙂 Du får fixa ett landskap till dem, till nästa år!

 1. Hej snubblade in på din blogg, då jag letade efter en färdigvirkad julkrubba att köpa. Förstår att du inte säljer (synd, jag har försökt att virka flera gånger men det slutar alltid i katastrof). Ville säga att den är helt fantastisk! Hade jag varit din syster hade jag varit helt överlycklig.

  • Hej!
   Och vad kul att du snubblade in här 🙂 Nej tyvärr så är jag inte så produktiv att jag säljer saker speciellt ofta. Jag hoppas att du kanske kan våga dig på ett nytt försök till att virka. För dessa figurer är väldigt enkla att göra, då de har få delar och man slipper små pilliga armar.
   Kanske du kan hitta någon i din omgivning som kan hjälpa dig att komma igång med virkningen. Jag har ju fått min syster att kunna virka amigurumisar nu, även om hon inte tycker att det är det roligaste virkprojekten att göra, men gillar resultatet!
   Lycka till!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.