Piglet: Sockerfri körsbärsmarmelad med choklad

marmeladkorsbarchoklad-1Här kommer lite annat pyssel än vad ni är vana vid 😉

Jag ville överraska Lejonet med något gott till julen, och så hittade jag ett Recept från Mitt Kök på körsbärsmarmelad med choklad, vilket jag tyckte lät perfekt för min älskling, som gillar båda dessa smaker väldigt mycket. Eftersom Lejonet har diabetes fick jag dock adaptera receptet efter detta. Jag sötade med Stevia sötströ (ICAs; den enda som smakar okej bland den vi testat) och använde en steviasötad choklad från Nellie Dellies, och det gick alldeles utmärkt. Det är ju lite knepigt att använda stevian, eftersom man inte kan dosera riktigt efter receptet (det blir sötare) så jag är inte helt hundra på hur mycket jag använde, men mindre än vad det skulle vara socker i alla fall. Jag använde också lite gelatin för att få till lite mer marmeladkonsistens, eftersom sockret ju annars hjälper till med det också. I ärlighetens namn har den ändå mer konsistens som sylt, men … den smakar bra i alla fall.

Jag tyckte först att jag hade överdoserat chokladen lite, men när marmeladen stått i några dagar så balanserade sig smakerna bättre. Lejonet blev mycket glad och han älskar sin marmelad. Tyvärr blev det bara två burkar och de är inte stora (jag gjorde på ett halvt kilo körsbär), så marmeladen är verkligen en ”special treat”. 🙂

marmeladkorsbarchoklad-2

 

2 svar på ”Piglet: Sockerfri körsbärsmarmelad med choklad

  1. Vilken perfekt julklapp/present! Nog lika bra att det inte blev så mycket – kan bli svårt att äta upp allt innan det blir dåligt, för jag gissar att stevia inte har samma konserveringsegenskaper som vanligt socker? Choklad och körsbär är ju en given kombo annars, så kanske något jag skall försöka mig på 🙂

    • Helt riktigt. Tror inte att Stevia har några konserveringsegenskaper alls. Jag rörde i lite atamon, men som du säger är det nog bättre att inte göra så mycket … I alla fall om man inte har massor utav plats i kylen 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.