Piglet: Julkort#21, 2016 Änglajul

Jag brukar ofta kika in hos ABC Christmas Challenges för att få lite inspiration till mina julkort. De har julutmaningar under hela året och följer, precis som namnet antyder, alfabetet då de kommer på sina teman. Nu har turen kommit till bokstaven V, och temat var rätt och slätt ”Vertical”, att tolkas som man ville.

Det fick både Masken och mig att tänka på de avlånga kortbaser från Dovecraft som Masken använder ganska flitigt. Jag tycker att de är läckra, men för mig känns det alltid mest naturligt att skapa fyrkantiga kort, så det är en utmaning att skapa något i detta långsmala format. Jag valde ett randigt papper för att förstärka den vertikala känslan, och en låååång ängel från ett klippark, som är för lång för vilket annat kort som helst. Skrev även texten på vertikalen, samt förstärkte lite till med det snöre utmed den långa kanten på kortet. Dock känner jag mig alltid som att jag har ”fuskat” lite när jag inte har någon målad stämpel på ett kort 😉

julkort21-2016-1

*kortbas från Docraft (Py Hobby)
*designark från ”Winter Memories” paper pad från Tilda/Panduro
*ängel utklippt från ett klippark från Tilda/Panduro
*glitter glue ”Crystal” från Dovecraft
*bokstavsstickers från Panduro
*pärlor från Maskens förråd
*twine ”Back to Basics: Blue Skies” från Dovecraft (Py Hobby)
julkort21-2016-2

6 svar på ”Piglet: Julkort#21, 2016 Änglajul

  1. This is a beautiful card. I love your delicate background with the pretty Christmas details you have added. Thank you for joining us this time at ABC Christmas Challenge.
    Sue…xxx

  2. Pingback: Masken: Vertikal jul | Pysselsystrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.