Piglet: Julkort #9 2016 Light a candle

Dags för ett nytt julkort! När jag såg utmaningen ABC Christmas Challenges P is for Paper Piecing kunde jag verkligen inte låta bli. Paper-piecing är en utav mina absoluta favoriter bland kortmakartekniker. För den som inte vet så innebär det att man istället för att måla hela stämpelmotivet stämplar det även på ett mönstrat papper (eller flera) och klipper ut så att man använder det mönstrade pappret som ”färgläggning”, som här där jag valt att använda ett prickigt papper till flickans klänning, tofflor och mössa. Det är lite pilligt att klippa ut eftersom det måste vara väldigt noggrant och ofta är väldigt smått (det är lämpligt att inte använda ett alltför plottrigt stämpelmotiv) men det är väl värt besväret, för effekten blir ganska häftig, tycker jag!

Julkort9-2016-1

*cardstock från Slöjd-detaljer
*designark från Twelve days of Christmas paper pack från Trimcraft (Py Hobby)
*designark från ”Little Red Robin” paper pack från Docrafts (Py Hobby)
*bokstavsstickers från Panduro
*halvpärlor från Py Hobby
*stämpel ”Nightlights” från Gorjuss/Santoro

Julkort9-2016-2

5 svar på ”Piglet: Julkort #9 2016 Light a candle

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.