Piglet: Virkad sjal och handledsvärmare

Jag har länge varit sugen på att virka en sjal, och en vacker dag sprang jag på ett fint garn – Big Verona #43197 från Järbo Garn – på ICA Maxi … I ärlighetens namn så låg garnet i pysselskåpet ett bra tag innan jag väl började virka med det, men så kan det bli ibland! Jag letade runt efter ett fint mönster och fastnade för ett med snäckskalsmönster på Saannisdesigns sida, som hon översatt från  originalet av Orchideeflower.

Efter lite förklarande hjälp från Masken så var det faktiskt tämligen lätt att följa mönstret och bara virka på. Efter ett tag lärde man sig ju mönstret utantill, plus att det var väldigt lätt att räkna efter och se var man var någonstans (inte alls som när man håller på med pilliga amigurumis) så det var perfekt för en nybörjare som jag, samtidigt som det ju ändå ser ganska proffsigt ut 🙂 Knappen inhandlade jag hos Knapp-Carlsson.

Hur som helst, när sjalen väl var klar hade jag hunnit bli sugen på att göra ett par matchande handledsvärmare också. Efter mycket letande och testande utav olika mönster kom Masken med förslaget att det kanske kunde fungera att göra två stora mormorsrutor, och helt enkelt virka ihop dem till handledsvärmare. Min syster är smart hon, ser ni. Det visade sig fungera alldeles utmärkt! Mormorsrutorna har jag virkat efter en beskrivning hos Virknålen & Majskroken, och sedan har jag prytt dem med vackra knappar från Knapp-Carlsson, som matchar den på sjalen.

Här följer några bilder, tagna vid mammas och pappas stuga.
För att förekomma eventuella spekulationer och rykten så är det förmodligen lika bra att säga att NEJ, jag är inte gravid, bara rund om magen och ur form (rund är i och för sig också en form 😉 )! 😛

SjalHandledsvärmare-1SjalHandledsvärmare-3SjalHandledsvärmare-4SjalHandledsvärmare-5

Foto: Sofia Gustavsson

7 svar på ”Piglet: Virkad sjal och handledsvärmare

 1. Du kommer helt klart vara snyggast i stan till hösten/vintern!!! Vi skulle klart köpt på oss lite mer garn första gången du handlade ditt… det rosa har jag för mig var fint….
  Varför får bara Lejonet fotocred. när han tar kort?! 😉

  • Ja … det skulle vi gjort! Men då visste vi ju inte om det skulle bli något utav det första 😉 Och man kan ju inte ha en massa garn hemma … Det rosa var fiiiint! Vi får hoppas att det dyker upp på Maxi igen. Misstänker att det är dyrare på andra ställen …

   Nu är du creddad som fotograf, nöjd?

  • Tack! Ja, jag blev mycket nöjd faktiskt 🙂 Sjalen kanske kunde blivit snäppet större … men den växte liksom inte så mkt med varje varv 😉

 2. Åh, jag vill också kunna vurka så vackert! Nu lär jag ju inte riktigt ha tålamod till det dock, jag får nöja mig med att sukta lite efter dina alster. De är verkligen superfina! Handledsvärmarna är riktigt snygga och sjalen är om möjligt ännu snyggare 🙂

  • Om jag nu lyckats lära och få systern till att virka kanske jag kan omvända dig med Lisa…. Systern är väl inte den med mest tålamod i världen heller 😉

   • Precis 😉
    Och det bästa med sjalen är ju att det där ser så avancerat ut, med snäckskalsmönstret, men att det faktiskt är ganska lätt att virka 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.