Masken: En miniamigurumi

Ibland när man städar bland sitt pysselmaterial kan man komma på bra idéer om nya pysselprojekt, då man hittar material som man lite glömt bort att man har. Detta hände mig häromdagen när jag hittade en väldigt smal virknål och kom ihåg att jag hade ett garn som den kanske skulle passa med. Det enda jag kom på att jag ville virka var en amigurumi, tänkte att det var skoj att se mycket mindre den skulle bli än en som jag brukar göra.
Det blev en stor skillnad kan jag säga, även om jag innan jag började trodde att den skulle bli ännu större. Trodde inte heller helt att jag skulle klara av att virka så smått, men det gick mycket bättre än väntat även om det var lite ansträngande för ögonen. Jag använde pärlgarn och det är lite glattare och hårdare tvinnat, om man jämför med det garn jag brukar använda. Detta gjorde att maskorna var lätta att se och nålen gled lätt genom maskorna. Nackdelen med ”hårdare” garn är att maskorna blir mer framträdande på slutresultatet. Ett lite fluffigare garn får amigurumin att se lite mjukare ut, och är mer förlåtande om något ser lite snett ut.

Det blev en liten björn så att jag direkt kunde jämföra den med den andra björnen jag har gjort. Färgen visade sig inte vara min favorit dock, så jag önskar att jag tagit ett annat brunt jag hade, som är melerat precis som hos den stora björnen. Jag har inte så många olika färger utav detta pärlgarn, då det jag har är några nystan som jag fått ärva av antingen mormor eller mamma. Jag har ju sparat på olika material jag kommit över sedan ganska ung ålder.
Mönstret kommer från min Hello Kitty bok, som är lite av en trotjänare hos mig. En bok jag verkligen rekommenderar åt folk som vill göra lite mindre projekt. Det går ju att använda grundmönstret och sen vara lite kreativ med färger etc. och då kan man göra de flesta djur.

Den blev ungefär 3,5 cm hög.
Skillnaden på virknålarna och garnet.
Här ser man att även den vanliga björnen är mindre än många andra mönster. Den stora är från mönster från BlueRabbitToys och hennes amigurumis verkar hålla denna storlek.

3 svar på ”Masken: En miniamigurumi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.