Piglet: Kompassros-vantar till Faster

Innan jul stickade jag ännu ett par vantar ur Maja Karlssons fina bok ”Trettiofem vantar”. Det blev lite kris ett tag, då mitt grå garn tog slut och jag insåg att det inte alls var att bara beställa ett nytt från Adlibris, eftersom just den färgen (ljusgrå melange, tror jag att den heter) hade utgått. Lyckligtvis fick jag hjälp av en snäll människa som heter Mathilda i Garngruppen på Facebook, som sålde mig ett nystan. Att portot kostade mer än garnet kan vi kanske prata tyst om :/ Garnet är förresten Adlibris eget Baby Merino, det röda är burgundy, men jag tror att även det andra (petrol blå?) har utgått.

Jag vet inte hur tydligt det syns på bilderna, men vantarna blev inte alls lika stora. På den första vanten hade jag dragit åt flotteringarna alldeles för hårt, så den är mindre (den med petrolblå mönster) medans den andra blev mycket jämnare stickad. Jag blockade dem så gott det gick med mina fina vantblockare från Fröken Fyrkant, och Faster – som fick dem i julklapp – verkade vara nöjd med dem, även om hon erkände att den ena var lite besvärlig att få på sig 😉 Jag skulle verkligen inte ge bort något hemstickat till vem som helst, men jag vet att Faster uppskattar arbetet som ligger bakom 🙂

Masken tyckte att jag skulle göra båda vantarna i samma färg, jag tyckte att jag ville ha olika färger (jag tänker att det kan hjälpa en att hålla reda på höger och vänster också 😉 ) – vad tycker ni?

1 svar på ”Piglet: Kompassros-vantar till Faster

  1. Pingback: Piglet: Fasters grodmössa | Pysselsystrarna

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.