Masken: En julklapps-kasse

Gott nytt år önskar även Masken, med ett litet inlägg!

Nu efter jul så finns det ju en hel del att blogga om, framförallt då julkort. Men det kan ju hända att ni har blivit lite trött på julgrejer för en stund, så jag tänkte bryta av med en liten sak som jag sydde till Svågern i julklapp. Så får julkorten vänta till en annan dag.

Svågern har ganska länge ojat sig över att alla snygga tygkassar, som finns att köpa, har alldeles för långa handtag. Så långa att kassarna oftast släpar i marken om man bär dem från handen och inte från axeln. Han hade nämnt att jag kanske kunde sy honom en kasse. Men samtidigt så funderade han på om han inte kunde sy en själv, om han lyckades hitta något snyggt tyg.
Eftersom jag inte hade hört något om att han hade sytt sig någon egen kasse, så gick jag in på Panduro sådär en vecka innan jul, för att se om de hade något trevligt tyg till en kasse. Jag hittade genast ett snyggt grönt, med löv på som jag tyckte skulle passa svågern perfekt. Köpte även ett enfärgat grönt tyg, eftersom jag inte trodde att jag hade något tyg hemma som skulle passa bra i färgen.
Sen var det bara att gå hem och sy. Jag har ju gjort några kassar i mina dagar, så det går ju ganska fort att göra en. I gömmorna hade jag även en liten stryka-på-figur som jag köpte för ett par år sedan, utifall att jag skulle hitta något att sy till just Svågern. Nämligen en söt liten turkos kameleont, han gillar nämligen små ödlor. Den lilla kameleonten tyckte jag passade fint med tyget, så den fick en liten diskret plats i ena hörnet.

Vändbar blev den också, valde att göra en liten kant med löv på den annars enfärgade sidan.

2 svar på ”Masken: En julklapps-kasse

    • Tack 🙂 Kassar är rätt tacksamma att göra alltså, gillade ju den som Lisa fick oxå!!! Bilden gör den inte rättvisa tror jag…

      Har den blivit använd?!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.