Masken: Pysselpåse till PysselPiglet

Innan jul önskade sig systern en pysselpåse, en som hon såklart hade tänkt att jag skulle sy. Jag var inte säker på att jag skulle hinna sy en innan jul, men det gjorde jag, och hon fick en i julklapp. Hon hade sett någon variant hos Rimna som hon varit sugen på, men inte hunnit köpa när Rimna lagt ut sådana för försäljning. Min blev väl ganska lik hennes påsar, vilket jag hoppas är okej. Jag såg även några liknande, när jag googlade runt efter lite inspiration.
Det systern önskade sig var i alla fall en lagom stor påse, som skulle passa till stick- och virkprojekt. Den skulle även gärna ha lite små fack på utsida, där man kan förvara lite smågrejer.

Jag hade inte riktigt koll på hur långa stickor var, när jag kollade på Panduros sida så var deras stickor 40 cm, så det använde jag som måttstock till hur hög påsen skulle bli. Det verkar dock som att många stickor är längre än så. Jag valde att göra en rund påse, eftersom jag tänkte det skulle passa bra till garner och så. Jag ritade botten efter en tallrik, som kändes lagom stor. Och sen var det bara att räkna ut hur långt tygstycket skulle vara för att det skulle passa.

Jag ville använda tre olika tyger, för lite trevligt effekt. Det första jag valde var ett med stjärnor på, som systern hade fått mig att köpa, på Panduros rea. Jag brukar annars inte köpa så diskreta tyger, men hon tyckte att det var så fint, så jag slog till. Valde de två andra tygerna efter vad jag tyckte passade med det med stjärnorna på. Ganska dova färger för att vara mig alltså, kanske därför jag slog till och gjorde ett väldigt rosa lock. Det blev kanske lite för stor kontrast med det rosa, kan jag tycka nu i efterhand. Men det fanns ju rosa i blommorna, så jag ville plocka upp den färgen.
Jag sydde på remsorna på den större tygbiten innan jag sydde ihop påsen. Sen var det dags att sy lite fack av remsorna. Jag gjorde inte direkt upp någon plan, utan sydde bara några sömmar men jämna mellanrum. Gjorde även några smalare kanaler, där det passar att ha stickor och virknålar. Både påsen och remsorna är fodrade med ett neutralt tyg.

Första kortet tog jag här hemma innan jag slog in julklappen. Jag valde att stoppa lite olika saker i fickorna, för att visa vad man kan tänkas ha dem till.
IMG_20161213_103036Sen bad jag systern att ta några bilder, då jag inte tyckte mina blev så skarpa och bra. Roligt är att hon valde att ha med sitt stickprojekt på bilden, som är gjort av likadant nystan som det som är på min bild. 
Handarbetspåse-1Handarbetspåse-2

De mönstrade tygerna och sidenbandet är från Panduro och det rosa tyget är från IKEA. Garnet finns att köpa på Rusta,

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.