Piglet: Chokladkola med polkagris

Jag har några gånger tidigare försökt mig på att koka kola och alltid misslyckats. Varje gång har jag lovat mig själv att aldrig göra om det, eftersom det är förskräckligt tråkigt att lägga ner en massa tid på att göra något som blir oätligt. Nu hade det dock gått tillräckligt lång tid för att jag lite skulle glömma bort det där löftet, och således vågade jag försöka igen.

Jag har ju dille på polkagris – inte nödvändigtvis polkagrisar, men saker som smakar polkagris – så jag visste att jag ville göra med polkagriskross på. Samtidigt tycker jag att chokladkola är det godaste som finns, så jag utgick från det här receptet: Den godaste chokladkolan, på Jennys Matblogg och toppade helt enkelt med krossad polkagris. Dock lät jag den koka till högre temperatur (strax över 130) på inrådan utav Masken, och den blev alldeles perfekt. Precis lagom ”chewy”. Den kanske hade kunnat smaka ännu mer choklad, men det får jag testa en annan gång.

Jag tyckte att de blev väldigt goda och Sigrid älskade dem (förstås). Maskens utlåtande: ”Chokladig, fastnar lite i tänderna … Ja, den var god.

polkachokladkola-1

polkachokladkola-2

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.