Masken: Skjortkort

Mitt i julkortspysslandet fick jag en beställning på ett födelsedagskort från min far. Det är han som har koll på alla födelsedagar i släkten, och det var min kusin Johan som fyllde 50. Jag frågade systern om hon hade några idéer på manliga kort, och hon skickade mig en länk på lite förslag på Pinterest. Jag fastnade för ett kort som var gjort som en flanellskjorta, från Scrapbook.com. Tyvärr hade jag inget papper som liknade just flanell, men hittade ett annat randigt, men lite tygeffekt. Har använt pappret en gång förut till ett slipskort, så visste ju att jag hade det liggande i gömmorna.

Jag hittade ingen beskrivning på hur man skulle göra kortet, så jag fick höfta lite själv. Jag tror att jag fick till vinklarna bra, och även mönsterpassningen. Ville ju inte att ränderna skulle gå åt samma håll på alla delarna, för lite mer 3D effekt, vilket krävde lite fundering. Jag tyckte även det var kul att få testa att sy i papper på symaskinen också. Något som jag vet att systern också varit sugen på att göra, kommer dock inte ihåg om hon gjort det än. Det är bara fickan som är fastsydd i själva kortet, de andra delarna sydde jag innan jag klistrade fast dem. Använde fästkuddar på kragen så att den skulle sticka ut lite mer.

På inspirationskortet hade hon en liten tag i bröstfickan, vilket jag tyckte var en trevlig idé. Jag ville dock ha en större som skulle påminna lite om en näsduk. Den kanske inte blev så likt en näsduk, men tyckte det var fint ändå. Lyckades klämma in så mycket text som jag ville ha 🙂


img_20161208_144228
img_20161208_144151img_20161208_144158img_20161208_144207

*brun kortbas från Docrafts – PyHobby
*Grönt papper från Panduro
*Knappar – billiga från Göfabtian (tror jag)
*Bokstavsklistermärken från Panduro
*Birthdaystämpel från WildRoseStudio – inköpt på PyHobby

 

1 svar på ”Masken: Skjortkort

  1. Fint! Och tycker att papperet passar perfekt för ett kort av denna kaliber! Och riktigt snyggt med den färgade sömmen som verlkigen bryter av!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.