Masken: Lovisas present.


Är det någon som kommer ihåg att jag nämnde i inlägget om Lovisas födelsedagskort att jag hade gjort det med lite inspiration från presenten jag hade sytt till henne?!14658179_10153855346181850_228270666_n

Lovisa hade fått ett nytt leksakskök av sina föräldrar i julklapp och till det så önskade hon sig lite grejer. Vi hittade ett roligt sushi-set och ett annat set med lite andra matvaror som hon fick. Och eftersom jag tidigare hade gjort ett förkläde till Sigrid så tänkte jag att även Lovisa kunde få ett, då det passade fint ihop med resten av presenten. Jag gjorde det bara lite kortare än Sigrids, eftersom Lovisa är något mindre till storlek och ålder. Jag frågade Johanna, Lovisas mamma om Lovisa hade något favoritfärg. Johanna visste inte riktigt med gissade på rosa, så det fick bli lite rosa i förklädet, även om det blev rätt grönt också. Men det går ju att vända på förklädet om hon hellre vill ha den sidan utåt. Jag valde ett par av mina favorittyger från Panduro. Det var ju även mönstret på dessa som var med på födelsedagskortet.

Själva paketet var ju väldigt rosa i alla fall.
lovisaspresent-1

Under själva kalaset var Lovisa inte så intresserad av att stå modell i det nya förklädet, det var väl lite mycket annat som hände runt omkring. Men Sigrid ställde upp på att vara modell istället 🙂 Dock var ljuset nog lite konstigt för systern hade lite svårt att få till färgen på korten, de blev lite gulgröna men ett kort ser man mönstret ganska bra på i alla fall 🙂
lovisaspresent-2

Några veckor senare lyckas i alla fall Johanna fånga en bild på en glad tjej i förkläde. Det småblommiga tyget verkar svårt att få till på foto verkar det som. Det är den gröna varianten av tyget som Sigrid fick en solhatt i. Jag köpte ju alla fyra färgerna, eftersom jag inte kunde bestämma mig för vilket jag ville ha.
lovisasforkladelovisaspresent-9Det blev även en liten grytlapp, den blev aningens sned och vind dock, men det är nog inget Lovisa bryr sig så mycket om.

 

*De mönstrade tygerna är alltså från Panduro och det rosa enfärgade är från IKEA

2 svar på ”Masken: Lovisas present.

  1. Alltså, vad stor a de är – både S och L! Konstaterar att vi ses på tok för sällan!

    Förklädet är superfint, perfekt för matlagande barn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.